CATS ONLY spreekuur elke dinsdagmiddag

Dierenkliniek Kralingen is een kat vriendelijke praktijk!

U zult misschien wel denken…. is niet elke dierenartsenpraktijk katvriendelijk dan? Nee, dat is niet vanzelfsprekend. Katten ontvangen en behandelen vergt extra kennis en aandacht in een dierenkliniek.

Dierenkliniek Kralingen heeft al extra maatregelen genomen om de katten in de praktijk zo rustig en goed mogelijk te kunnen behandelen. Dit door in de wachtkamer een speciale ‘parkeertoren’ te creëren voor de vervoersmandjes, zodat de katten vanaf een verhoogde zitplaats toe kunnen kijken op wat er allemaal gebeurt. Dit geeft hen een gevoel van overzicht en veiligheid. Bijkomend voordeel is, dat eventueel ook in de wachtkamer aanwezige honden niet aan de mandjes kunnen snuffelen. 

In de spreekkamer en opname gebruiken wij tevens Feliway. Dit is een geruststellend geurtje, een synthetisch feromoon, wat katten kalmeert. Verder besteden wij extra aandacht aan advies voor transport van en naar de kliniek, aan specifieke gedragsproblemen en aan het ingeven en toedienen van medicatie. Om up to date te blijven op het gebied van zowel kattengedrag als kattengeneeskunde volgen wij regelmatig nascholingen.

Wanneer het samenwonen van mens en kat (of mens/ kat en hond) niet vanzelf gaat en er extra hulp nodig blijkt, werken wij graag samen met een gedragsdeskundige van Tinley.

Toch blijkt er behoefte aan nog meer rust rondom de behandeling bij katten. Uit onderzoek is gebleken dat eigenaren gemiddeld te lang wachten met naar de dierenarts gaan omdat ze bang zijn voor de stress die de kat ervaart bij vervoer en behandeling. Hierdoor worden katten met medische problemen vaak in een laat stadium pas aangeboden en zijn de kansen op optimaal herstel kleiner.

Het spreekuur is vooral bedoeld voor katten en mensen die stress ondervinden als ze met hun kat naar de kliniek moeten komen. Op het kattenspreekuur komen vanzelfsprekend alleen katten en zijn andere dieren even niet welkom.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor het kattenspreekuur dan kunt u ons bellen: 010-4526695 of langskomen aan de balie.

Wanneer? elke dinsdagmiddag en alleen op afspraak.

Kosten? U betaalt een normale consultprijs