• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

De feestelijke decembermaand is voor velen een leuk vooruitzicht, maar niet voor honden en katten die bang zijn voor vuurwerk. Helaas zijn veel honden en katten bang voor de harde knallen. Sommige dieren laten dit enkel rond de jaarwisseling merken, bij anderen begint het al dagen of weken van te voren.

De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die te maken heeft met overlevingsdrang. Vrijwel elk dier reageert bij het horen van een hard geluid, maar het ene dier zal er gevoeliger voor zijn dan de ander. Er kan echter een fobie ontstaan waardoor het dier niet alleen bang is voor de harde knallen, maar bijvoorbeeld ook voor de lichtflitsen of de geur die vrijkomt bij het afsteken van vuurwerk.

 

Informatieavond vuurwerk

Er zijn diverse manieren om uw dier goed door deze knalperiode heen te helpen, die per individu verschillen. Een goede voorbereiding begint eigenlijk al twee maanden voor de jaarwisseling.

Wij organiseren daarom elk jaar in oktober een lezing speciaal voor honden- en katteneigenaren die willen weten hoe zij vuurwerkangst kunnen voorkomen of hiermee om moeten gaan. Deze informatieavond is dus ook heel handig voor pup eigenaren of voor honden en katten die bang zijn voor bijvoorbeeld onweer. Bij deze lezing zal een gedragstherapeute aan het woord komen en zal er een dierenarts aanwezig zijn.

Laat het ons graag weten als u wilt deelnemen!

010-4526695 Online afspraak