• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Blog van Frederique - Dierenarts anno 2018

Gepubliceerd op: 30-08-2018

Wanneer je denkt aan de opleiding tot dierenarts verwacht je, dat je na je afstuderen alleen maar bezig zult zijn met beter maken van dieren. Wat ze je, in mijn tijd, niet leerden was dat je een groot deel van je tijd bezig bent met communiceren met mensen en minder tijd spendeert aan het werkelijk ‘arts’ kunnen zijn.

Wij (artsen) zijn niet opgeleid om een bedrijf te runnen, wij hebben niet geleerd hoe we prijzen moeten uitleggen en zeker niet hoe we moeten verkopen. Wij willen ‘gewoon’ met alle kennis en kunde die we hebben opgedaan de kwaliteit van leven voor onze huisdieren verbeteren.

Deze ‘commerciële’ skills heb je wel degelijk nodig om in deze tijd overeind te blijven met een bedrijf. En ja een dierenartsenpraktijk is immers een bedrijf en geen stichting!

Opvallend is dat mensen met een beperkte beurs vaak alles over hebben voor hun huisdier en hun uitkering gebruiken om hun dierbare vriend beter te laten maken, in tegenstelling tot de houding van sommige welgestelden.

Een dierenarts is niet duur, maar een dierenarts kost veel geld! Ja, dat klopt! Maar weet u ook waarvoor u betaalt?

Het is ons dierenartsen nooit geleerd om uit te leggen waarom iemand in de randstad voor een consult ongeveer 40 euro betaalt terwijl dat daarbuiten voor minder kan. Anno 2018 ploppen er overal ketens op, prijsvechters, die de een na de andere dierenartspraktijk opkopen. Als je als zelfstandige praktijk geen medewerking verleent dan zijn de grote ketens agressief genoeg om in de buurt een nieuwe praktijk te openen en zo de concurrentie aan te gaan. Die ketenvorming zorgt voor een overkill aan dierenartsen in de buurt. Helaas niet allemaal met een doel te helpen maar veelal met een doel zoveel mogelijk geld te incasseren. Ze zijn niet bezig met relatieopbouw en kennen vaak de dieren niet die binnenkomen. Maar daar houd je niet altijd rekening mee bij het uitzoeken van een nieuwe dierenarts.

Hoe kies je nou als huisdier-eigenaar een praktijk die bij je past?

Is het verstandig naar een plaats te gaan waar ze goedkoop vaccineren maar niet eerst je huisdier nakijken? Welke risico’s loop je dan, zijn de vaccinaties die ze geven volledig en goed? En waar ga je heen als er spoed is? Het is niet meer vanzelfsprekend dat elke dierenarts dus het beste voor heeft met je huisdier. Helaas! Er gaat te veel geld in om. En ja, door jezelf goed te oriënteren kun je weldegelijk een bewuste keuze maken om de dierenarts te vinden die bij je past.

Bekijk wat een praktijk kan en doet, hoe de praktijk omgaat met spoeddiensten, sturen ze door naar echte specialisten of beunhazen en beoordeel of de visie past bij je eigen visie etc.…

Het is niet meer van deze tijd om de dichtstbijzijnde praktijk bij je huis te kiezen voor het gemak. Nee, je wilt toch weten wat een dierenarts wel en niet kan doen voor je huisdier?

Alle onduidelijkheden over verschillen tussen de praktijken hebben wij als dierenartsen aan ons zelf te danken. Wij geven namelijk niet of nauwelijks inzicht in wie we zijn, wat we doen, wat we wel en niet kunnen, hoeveel tijd we besteden aan een consult maar ook niet over hoe veel adviezen we per dag over de telefoon geven.

Daarom is de dierenarts anno 2018 genoodzaakt te laten zien wie zij/hij is en wat zij/hij kan!

En hoe leuk is dat eigenlijk wel niet. Hoeveel begrip krijg ik, nu ik uitleg waarom iemand naast de kosten van de medicatie ook een consult moet betalen. Nee, u betaalt niet alleen voor de kennis en expertise maar ook voor het pand, de inrichting en apparatuur, de assistentes die iedereen helpen en te woord staan etc.…

Wij, als Dierenkliniek Kralingen, vinden het belangrijk mee te gaan met de tijd en u te laten zien wie we zijn en wat we doen, hoe we werken, zodat u kunt kiezen wel of niet bij ons in de praktijk te komen met uw huisdier.

Vertrouwt u ons de medische zorg wel toe van uw geliefde huisdier? Om meer inzicht te geven in ons werk en wie wij zijn is onze website vernieuwd en is er een filmpje gemaakt.

We hopen dat u het mooi vindt en dat het u de informatie geeft die u zoekt, over ons, onze werkwijze en programma ’s en zeker niet te vergeten: onze liefde voor dieren.

We care en dat is  bij ons namelijk nog vanzelfsprekend.

Neemt U alstublieft een kijkje op onze nieuwe website

010-4526695 WhatsApp Online afspraak