• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Blog van onze paraveterinair Jesse Pisa

Gepubliceerd op: 26-08-2018

27-07-2018 De clown - als klein kind wilde ik altijd optreden, dansjes maken en vooral de clown uithangen. Ik wilde clown worden als ik groot was. Zelfs op vakantie op de camping deed ik van alles om de ander aan het lachen te maken.

Al snel werd mijn doel in leven heel duidelijk, een ander blij maken. Maar op welke manier? Ik vond alles leuk om te doen. Op school blonk ik niet echt uit bij een bepaald vak. Maar bij tekenles scheen ik toch wel op te vallen bij de juf. Dus dat werd het, de creatieve kant. Met een flinke omweg uiteindelijk op de kunstacademie terecht gekomen. Iets moois maken waar een ander blij van wordt. De wereld een beetje mooier maken waar het kan. Tijdens het ontwikkelen van mijn eind project kreeg ik ook continu te horen hoe blij de persoon werd als ze mijn werk zagen. Dus dat had ik goed gedaan vond ik zelf. Trots en met een diploma op zak.

Maar dan. Klaar voor de grote boze wereld. Niet als kunstenaar, nee dat was niet mijn inzet. Niet wetende wat ik moest doen ging ik werken in winkels, verkoop. Dat is ook continu mensen helpen. Daar was ik goed in. Maar na dit jaren gedaan te hebben miste ik toch wel een groot punt. Mensen die hier binnen kwamen wilde iets hebben, maar niet geholpen worden.

Dus wat doe je dan…. Je om laten scholen, maar in wat?  Ik had ooit een stuk gelezen van een miljonair, dat hij tegen zichzelf had gezegd “voor je 35 jaar moet je je doel bereikt hebben” . Op dat moment was ik al 34 jaar, mijn klok tikte… Op de kunstacademie hadden we continu de opdracht om al je ideeën op te schrijven. Dat had ik al jaren gedaan. Na heel wat uren in deze boekjes te zijn gedoken kwam ik tot de conclusie;  een ander blij maken maakt mij blij. En nu als extra maken dieren mij weer blij. Dus 1 en 1 is twee, ik ga met dieren werken.

Na mezelf om te hebben geschoold in 3 jaar mag ik me alweer een aantal jaren paraveterinair noemen. En dit was de beste keus die ik in al die jaren heb gemaakt.

Sinds 1 juni mag ik mezelf collega noemen in de praktijk Kralingen en daar ben ik met veel liefde ontvangen. En kan ik hier mijn liefde en passie uiten. Niet om de clown uit te hangen maar mensen een glimlach op het gezicht geven. Niet alleen op de leuke momenten maar ook al is er iets vreselijks met hun lieve huisdier is. Om deze mensen te geven wat ze op dat moment nodig hebben, steun en liefde op een heel rot moment. Zoals je het zelf ook zou willen.

Dat is mijn doel in leven! Tender - love - care.

Wat is jou doel?

010-4526695 WhatsApp Online afspraak