• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Blog van paraveterinair Caroline

Gepubliceerd op: 13-09-2018

Donderdagochtend 08:05 uur: zoals elke werkdag kijk ik eerst even uit over de Oudedijk voordat ik de deur open maak van de praktijk, wat een heerlijke buurt om in te werken. Mijn genietmomentje wordt al snel verstoord omdat ik de telefoon in mijn tas hoor trillen. Het is mijn moeder, ik zal mijn brood wel weer zijn vergeten.

‘Hi mam, met mij’. Het enige wat mijn moeder antwoord is: ‘SPOED’, de lichte paniek klinkt door in haar normaal altijd gezellige stem. ‘Haha’ antwoord ik, ‘leuk geprobeerd, maar wat is er echt aan de hand?’. Ik wil niet geloven dat er echt iets aan de hand is, maar na wat doorvragen blijkt dat er wel degelijk iets aan de hand is. Donya, mijn 8 jaar oude bruine labrador heeft in plaats van haar dagelijkse tabletje, een tablet antidepressiva gekregen.

Ook ik raak nu lichtelijk in paniek. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Wat een blunder, dat gebeurt een dierenartsassistente toch niet? Wat zijn de gevaren? Wat kunnen we hieraan doen? Hoe komt mijn hond hier? Zomaar een greep uit de dingen die door mijn hoofd schieten. Het balletje begint te rollen, Donya is snel op de praktijk en we hebben haar een injectie gegeven om te braken. Al snel na het braken, staat mijn altijd vrolijke labrador weer te kwispelen en te bedelen om koekjes. Wat ben ik opgelucht om dat te zien, het had allemaal heel anders af kunnen lopen.

U vraagt zich misschien af waarom ik dit verhaal vertel. De reden dat ik dit graag wil delen is omdat ik mij steeds weer besef dat ik niet alleen dierenartsassistente ben, maar ook diereigenaar. Ik mag dan een nuchter karakter hebben, maar als er iets is met één van mijn dieren dan ben tot heel veel toe in staat. Hoe meer ik meemaak, hoe meer begrip en inlevingsvermogen ik krijg voor u als diereigenaar.

Mijn kippen hadden luis, mijn konijn is ingeslapen kortgeleden t.g.v. gebits- en darmproblemen, mijn vogel is weggevlogen dit jaar en mijn andere hond heeft angst voor alles wat knalt, flitst en onverwachts gebeurd. Maakt mij dat ik een slechte baas ben voor mijn dieren? Zeker niet! Ik zorg voor mijn dieren zo goed als ik kan en met alle liefde die ik in mij heb, maar het perfecte, eeuwige leven kan ik ze (gelukkig) niet geven. Dit is wat erbij hoort als je kiest voor dieren.

Ik, als diereigenaar en dierenartsassistente wil u geruststellen. Voel u niet bezwaard om in paniek te raken, een traan te laten of de slappe lach te krijgen als het gaat om uw dieren. Dat maakt ons mensen zo mooi, dat wij zoveel om een dier kunnen geven dat dat zelfs onze emoties en gevoelens kan beïnvloeden. En zoals u hierboven heeft kunnen lezen doe ik dat ook en ben ik naast uw dierenartsassistente vooral ervaringsdeskundige als eigenaar van mijn huisdieren.

Heeft u vragen of wilt u een keer uw verhaal kwijt? Kom gerust langs in de praktijk op de altijd zo gezellige Oudedijk.

010-4526695 WhatsApp Online afspraak