• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Blog van paraveterinair Cheyenne

Gepubliceerd op: 26-08-2018

25-05-2018 Begin januari is onze knappe poes Lola gedekt. Lola is op een mooie zomerse dag naar buiten geglipt en heeft kennis gemaakt met de stoere katers uit de buurt. Het was allemaal niet gepland maar de kleintjes waren zeker meer dan welkom!

Zaterdagmiddag 10 maart begon Lola ons al signalen af te geven dat de bevalling ieder moment kon gaan beginnen. Ze was erg aanhankelijk naar ons toe en ook een beetje onrustig terwijl ze normaliter een hele lieve en rustige poes is.

Net voor we uit eten wilden gaan in een restaurant bij ons om de hoek begon Lola opeens erg te miauwen en zagen we al persbewegingen. Na een paar minuten was ze actief aan het persen en ging de geboorte van het eerste kitten onwijs snel!

Het eerste kitten is geboren om 18.10 en woog 80 gram. Vol spanning hebben we gewacht tot het tweede kitten kwam.

Na ruim een half uur is daar dan eindelijk kitten nummer twee. Dit stoere kitten is een heel stuk groter dan het eerste kitten en weegt dan ook 108 gram!

We wisten van te voren niet hoeveel kittens er geboren zouden worden omdat we geen echo of röntgenfoto hebben laten maken tijdens de dracht. Uiteindelijk heeft Lola twee gezonde katertjes op de wereld mogen brengen. We zijn onwijs gelukkig met deze kleine pluizebollen!

Zie hieronder de foto van een van de twee pasgeboren kittens: 1 dag oud!

 

De dagen na de bevalling hebben Lola en haar kittens doorgebracht in een zelfgemaakt kraamhok dit was erg prettig omdat ze zo de rust op kon zoeken en niet gestrest hoefde te zijn van alle bezigheden in huis.

De eerste dagen hebben we de kersverse moeder maar even met rust gelaten al hebben we onszelf niet kunnen bedwingen af en toe een blik op ze te werpen. Het was zo prachtig te zien hoe goed Lola het allemaal deed en dat voor een eerste nestje!

De kleine hummeltjes sliepen de eerste dagen heel veel en namen af en toe een korte pauze om bij mama wat te drinken. We hebben ze dagelijks gewogen en groeiden elke dag enorm.

In het begin scheelden de broertjes 28 gram en de kleinste van de twee kwam aardig bij met de grotere na een aantal dagen.

Wanneer de oogjes open gingen werden ze steeds brutaler en kwamen ook steeds meer naar ons toe. Werden steeds aanhankelijker en speelser.

Naar mate ze steeds groter werden begonnen ze uit het kraamhok te klimmen en gingen samen op avontuur in huis.

We hebben erg van de kittens genoten en we vonden het erg leuk om eens een eigen nestje mee te maken. Een nestje kittens kost wat werk en energie maar het brengt ook veel liefde en plezier met zich mee.

De kittens zijn bij ons de eerste weken volgens schema ontwormd en ontvlooid. Regelmatig ontwormen en ontvlooien is nodig om de infectiedruk van de omgeving laag te houden. Wanneer u zelf een nestje hebt kunt u altijd bij ons aan de balie terecht voor vragen en advies. Of neem contact op via telefoonnummer 010-4526695.

De broertjes zijn tot de leeftijd van 8 weken bij ons gebleven en hebben nu beide een gouden mandje gevonden!

010-4526695 WhatsApp Online afspraak