• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Vanaf een leeftijd van zeven jaar wordt uw hond als een senior beschouwd. Grofweg gezegd worden de kleinere rassen ouder dan de grotere rassen. En ouderdom komt met gebreken.

Vanaf een leeftijd van zeven jaar wordt uw kat als een senior beschouwd.

Welke ouderdomsproblemen komen het meest voor en zijn met medicatie of aangepaste voeding vaak goed te behandelen?

Gebitsproblemen: tandsteen zorgt voor tandvleesontsteking en dit kan weer zorgen voor ontstekingen aan de nieren en de hartkleppen. Bovendien kunnen er bij de kat in de kiezen gaatjes ontstaan, dit is erg pijnlijk waardoor de kat slechter eet en dus afvalt.

Nierfalen: veel oudere honden en katten hebben klachten van chronisch nierfalen. Dit is met een bloedonderzoek goed vast te stellen. Nierfalen kenmerkt zich door meer drinken en meer plassen. Soms moet uw huisdier ook braken of heeft hij een slechte eetlust.

Artrose: moeite met opstaan, meer slapen, verminderde vachtverzorging en moeite met de ontlasting kan wijzen op gewrichtsproblemen bij de oudere kat en hond.

Schildklierproblemen: veel oudere katten hebben problemen met een overactieve schildklier. De kenmerken hiervan zijn: hongerig, veel eten, gewichtsverlies, onrust, diarree en opvallend hard miauwen.

Hartproblemen: lekkende hartkleppen kunnen zorgen voor benauwdheid, hoesten en minder uithoudingsvermogen.

Suikerziekte: vooral bij dieren met overgewicht wordt suikerziekte nog wel eens vastgesteld. De klachten kunnen beginnen met meer drinken, een grotere eetlust, meer plassen en afvallen. Op de lange termijn kan suikerziekte levensbedreigend zijn voor uw huisdier.

Senioren begeleiding programma

Om deze aandoeningen tijdig vast te stellen en te behandelen, hebben wij het seniorprogramma samengesteld.

De seniorenbegeleiding bestaat uit een uitgebreid lichamelijk onderzoek, urinecontrole, bloedonderzoek en een bloeddrukmeting. Zodra alle uitslagen binnen zijn, bellen wij u voor een controlebezoek om de uitslagen te bespreken en u te adviseren.

Naar aanleiding van de uitslagen wordt er samen met u het beste behandelingstraject besproken.

 

 

010-4526695 WhatsApp Online afspraak