• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Tussen de zes en twaalf maanden spreken we bij de hond van puberteit. Er treden dan veel veranderingen op vooral hormonaal.

Vaak zijn er in deze periode veel vragen van uw kant rondom voeding, gedrag, beweging, gebit en voeding. Maar ook willen wij de honden graag nakijken om eventuele groeiproblemen in een zo voeg mogelijk stadium te ontdekken.

Het eerste half jaar van het opvoeden van uw pup is erg intensief waarbij u heel consequent moet zijn, maar er komt nog veel meer bij kijken: Hoe vaak moet u uw pup ontwormen en ontvlooien? Misschien heeft u wel vragen over sterilisatie/castratie, vanaf welke leeftijd wordt dat nu geadviseerd, en is het wel echt nodig? Een mooi moment dus om al uw vragen te stellen.

Daarnaast is een pubercheck een mooie gelegenheid om uw pup te laten wennen om naar de dierenarts te gaan, helaas zien we in de praktijk dat veel honden angstig zijn. En zoals u misschien wel weet zit uw pup nog in de 2e socialisatie periode (ook wel de angstfase genoemd) en door een positieve  ervaring  bij de dierenarts op jonge leeftijd maakt u de kans kleiner dat uw hond angst ontwikkelt voor naar de dierenarts gaan.

U kunt voor deze gratis pubercheck een afspraak maken bij een van de assistentes.

010-4526695 WhatsApp Online afspraak