• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Cats Only spreekuur

Woensdag en vrijdag van 16:00 uur - 17:00 uur

Sinds september 2018 is Dierenkliniek Kralingen erkend als Cat Friendly Clinic!

 

U zult misschien wel denken…is niet elke dierenartsenpraktijk katvriendelijk dan? Nee, dat is niet vanzelfsprekend. Katten ontvangen en behandelen vergt extra kennis en aandacht in een dierenkliniek.

 

Dierenkliniek Kralingen heeft al extra maatregelen genomen om de katten in de praktijk zo rustig en goed mogelijk te kunnen behandelen. In de wachtkamer hebben we een speciale katten ‘parkeertoren’ gecreëerd voor vervoersmandjes zodat de katten vanaf een verhoogde zitplaats toe kunnen kijken op wat er allemaal gebeurt. Dit geeft hen een gevoel van overzicht en veiligheid. Bijkomend voordeel is, dat eventueel ook in de wachtkamer aanwezige honden niet in de mandjes kunnen snuffelen. Er is ook een speciaal kattenplekje inde wachtkamer waar u rustig kunt zitten samen met uw kat.

 

 

In de spreekkamer en opname gebruiken wij tevens Feliway. Dit is een geruststellend geurtje, een synthetisch feromoon, wat katten kalmeert. Verder besteden wij extra aandacht aan advies voor transport van en naar de kliniek, aan specifieke gedragsproblemen en aan het ingeven en toedienen van medicatie. Om up to date te blijven op het gebied van zowel kattengedrag als kattengeneeskunde volgen wij regelmatig nascholingen.

Wanneer het samenwonen van mens en kat (of mens/ kat en hond) niet vanzelf gaat en er extra hulp nodig blijkt, werken wij graag samen met een gedragsdeskundige van Tinley.

 

Toch blijkt er behoefte aan nog meer rust rondom de behandeling bij katten. Uit onderzoek is gebleken dat eigenaren gemiddeld te lang wachten met naar de dierenarts gaan omdat ze bang zijn voor de stress die de kat ervaart bij vervoer en behandeling. Hierdoor worden katten met medische problemen vaak in een laat stadium pas aangeboden en zijn de kansen op optimaal herstel kleiner.

Het spreekuur is vooral bedoeld voor katten en mensen die stress ondervinden als ze met hun kat naar de kliniek moeten komen. Op het kattenspreekuur komen vanzelfsprekend alleen katten en zijn andere dieren even niet welkom.

Kosten? U betaalt de normale consult prijs van € 47,50

Onze Cat Friendly Ambassador:

Dierenarts Frederique Kruidenier

 

    

 

 

010-4526695 WhatsApp Online afspraak