• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Blog van paraveterinair Annet (1)

Gepubliceerd op: 24-03-2021

23-03-2021 Corona positief Daar lig ik dan…in mijn bed , apart van de rest van mijn gezin. Op de slaapkamer was de afgelopen dagen mijn domein en dat zal deze week nog zo blijven. Mijn man en kinderen leven in de rest van het huis en mogen ook niet naar buiten. Na hun corona test weten ze of ze weer naar buiten mogen. Zij in quarantaine en ik in isolatie.

Want mijn corona uitslag was dus positief. En de afgelopen dagen waren daardoor wat minder positief. Alle klachten aan den lijve ondervonden, maar gelukkig wel zo dat ik het thuis kan uitzieken. Daar ben ik heel dankbaar voor. Thuis is toch echt de beste plek om beter te worden. Alhoewel ik echt moest toegeven aan het feit dat ik nu niet mocht zorgen , maar dat er voor mij werd gezorgd.  Ben ik niet zo goed in , ik zorg liever zelf. En dan het huishouden…want wie gaat wat nu doen?? Gelukkig heb ik een man die heel goed kan koken, en mijn dochter zorgt heel goed voor onze kater Luigi die op tijd zijn natje en droogje krijgt en zijn toilet wordt iedere dag verschoond, dus dat is goed geregeld. Ik zou met mijn moeder voor vaccineren gaan, maar gelukkig wordt ook daar voor gezorgd.

Vandaag voor het eerst geen koorts dus het lijkt beter te gaan, gelukkig! Ik voel me moe maar wel wat beter. En dan zit ik ineens in mijn bed en bedenk wat een rare situatie we nu inzitten. Voelt zo onwerkelijk dit, want 4 van mijn collega’s zijn ook positief getest. De praktijk dicht deze week. Degene die (nog) niet ziek zijn op de praktijk telefonisch mensen te woord staan. Wat is dit bizar!!

Dat dit nu na een jaar corona in Nederland en maatregelen dan toch nog moet gebeuren!  Als dierenkliniek mochten we doorwerken, waar we heel dankbaar voor waren. We gingen gescheiden in ploegen werken, zodat er zo min mogelijk mensen op de werkvloer waren. In het begin , met alle maatregelen, was alles wennen , maar inmiddels behoren de mondkapjes tot onze vaste werkoutfit.

Maar we kregen het ook extra druk. Mensen zaten thuis en waren meer gefocust op hun huisdier waardoor klachten eerder werden opgemerkt. Dieren raakten soms van slag doordat hun baasje/personeel ineens de hele dag thuis was. Er werden meer pups en kittens aangeschaft. Niet altijd bij de goede adressen, waardoor niet allemaal gezond helaas.

En met mondkapjes , 1.5 meter afstand en de rest van de maatregelen werken we , als team , keihard om al de patiëntjes te helpen.  Ik mag deel uitmaken van een team die gaat voor de dieren !!

Wat waren we dankbaar dat we nog niet getroffen waren door het virus. En dan ineens wel en dan moet je dicht. Wat ontzettend lastig is dit!

Niet kunnen werken en niet doen wat we zo graag doen, namelijk de zorg voor de dieren, dat voelt heel naar.

 Eerst zelf maar weer beter worden. Al mijn zieke collega’s wens ik veel beterschap toe en de gezonde tak van het team veel sterkte en blijf gezond en hopelijk tot snel weer op de werkvloer!

 En voor alle eigenaren: Stay safe! En hopelijk tot ziens weer bij dierenkliniek Kralingen

Liefs van Annet, assistente Dierenkliniek Kralingen

010-4526695 WhatsApp Online afspraak