• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Categorie: Algemeen

Moet ik mijn huisdier ontwormen?

Ja, want uw huisdier kan erg ziek worden van een worminfectie. Worminfecties kunnen niet alleen op andere dieren, maar ook op mensen overgedragen worden.

Worminfecties zijn niet altijd zichtbaar met het blote oog, uw huisdier hoeft geen diarree te hebben, ook kunnen de gevolgen na een worminfectie soms pas op latere leeftijd tot uiting komen.

Moet ik mijn huisdier behandelen tegen vlooien/teken?

Ja, naast het ongemak van een vlooienplaag in huis, kunnen vlooien en teken ziekten overbrengen. Het is belangrijk uw huisdier te behandelen naar zijn of haar leefstijl, waar het advies is om een hond en buitenkat het hele jaar door te behandelen. Is het bij een binnenkat (komt niet in de tuin en er is geen hond in huis) niet noodzakelijk om te behandelen. Heeft u vragen over de verschillende middelen en welk middel het beste bij uw huisdier past, dan kunt u contact met ons opnemen.

ESCCAP

Voor meer informatie om uw huisdier en gezin te beschermen hebben wij informatieve folders toegevoegd van ESCCAP. ESCCAP is een non-profit organisatie gevormd uit een groep dierenarts-parasitologen uit Europa. Deze houdt zich bezig met het verstrekken van eenduidige en nuttige informatie voor dierenartsen en diereigenaren om parasitaire infecties bij huisdieren te bestrijden.

Praktische adviezen om uw huisdier en gezin te beschermen tegen parasieten

Hoe bescherm ik mijn huisdieren tegen parasieten?

Op de website van ESCCAP staan meerdere folders voor huisdiereigenaren. Klik hier!

010-4526695 WhatsApp Online afspraak