• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Categorie: Algemeen 

Moet ik mijn dier laten vaccineren?

Jazeker, helaas zijn de besmettelijke ziektes waartegen wij vaccineren nog steeds actief in Nederland. De enige manier om dit te voorkomen is vaccineren.  En de risico’s van het niet vaccineren zijn veel groter dan de risico’s van het wel vaccineren.

Als praktijk proberen wij zoveel mogelijk op maat te vaccineren (zie ‘vaccineren op maat’ onder het kopje ‘totale zorg’), dit houdt in dat we uw dier goed willen beschermen, door middel van het hanteren van een juist vaccinatie schema.

Mijn dier komt niet buiten, moet ik mijn dier laten vaccineren?

Wij raden u sterk aan uw dier ook te laten vaccineren als deze niet buiten komt, omdat de ziektes waartegen we vaccineren ook door ons, mensen, overgedragen kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld via uw kleding/schoenen, maar ook via vochtdeeltjes in de lucht gebeuren.

Titeren?

Tegenwoordig hebben wij ook de mogelijkheid tot titeren bij uw huisdier. Met de Vaccicheck bepalen we na bloedafname hoeveel antistoffen er aanwezig zijn tegen Hondenziekte, Parvo en HCC (besmettelijke leverziekte). De Vaccicheck wordt in ons laboratorium uitgevoerd.

De uitslag wordt telefonisch met u besproken en indien de hond aanvullend gevaccineerd moet worden, wordt een vervolgafspraak gemaakt bij de assistente.

Lees hier meer over titeren.

010-4526695 WhatsApp Online afspraak