• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hallo, ik ben Maaike de Zwart en ben vanaf begin 2023 werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek Kralingen. Mijn studie bestond uit een werken en leren-traject, waardoor ik al een aantal jaar ervaring op heb kunnen doen bij een andere dierenarts.

Ik ben een laatbloeier in het vak, maar mijn hele leven heb ik al een grote liefde voor dieren en het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan. De overstap van bodemadviseur/projectleider was groot, maar ik heb nog nooit een seconde spijt gehad van de beslissing. De variatie in het vakgebied, van operatieassistent tot baliemedewerker tot het assisteren in de spreekkamer, het maakt me allemaal heel blij. Gewoon: omdat ik hiermee dieren kan helpen om het dierenartsbezoek zo stressvrij en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Mijn passie ligt vooral bij konijnen en katten. Maar ook de knaagdieren en honden hebben mijn interesse. Al mijn hele leven verzorg ik konijnen en katten en heb ik cavia’s, gerbils, hamsters en muizen gehouden. Ook heb ik een aantal jaren terug vrijwilligerswerk bij een knaagdierencentrum verricht. Ik vind het heel leuk om mijn kennis over de konijnen en knagers aan u over te brengen.

In mijn vrije tijd ben ik werkzaam als dierenbuddy. Hierbij bied ik hulp aan ouderen en chronisch zieken die hun huisdier (voornamelijk honden) niet meer zelfstandig kunnen verzorgen.

010-4526695 WhatsApp Online afspraak