• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Goed op reis!

 

  •  Voor elk land moet u een geldige rabies vaccinatie (minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven) en een Europees paspoort (met chip) hebben.
  • Per land heb je verschillende eisen, kijk op LICG.nl voor de invoereisen per land.
  • Zorg voor een goed transportmiddel! Auto: Denk aan een veilige autogordel of transport bench Vliegtuig: check bij de vliegtuigmaatschapij wat de eisen zijn.

Preventieve zorg

Diarree
Door verschillende oorzaken, zoals bijvoorbeeld stress door het reizen kan uw huisdier last van zijn darmen krijgen. Daarom is het verstandig om Probiotica mee te nemen op reis. Deze bevordert de darmwerking en versterkt de vorming van normale ontlasting.

Reisziekte
Reisziekte ontstaat doordat de hersenen teveel signalen krijgen vanuit het evenwichtssysteem. Stress en onrust versteken reisziekte. Uw dier wordt misselijk, onrustig en kan gaan braken.
Preventie:
- Zorg voor een veilige en rustige omgeving.
- Heeft u dier last van reisziekte, neem contact met ons op dan kunnen wij medicatie voorschrijven.

Bescherming tegen parasieten

In het buitenland komen andere parasieten voor dan in Nederland. Het is daarom erg belangrijk dat uw dier goed beschermd is wanneer u op reis gaat.

Hartworm
Hartworm komt in grote delen van europa voor. Besmetting vind plaats door steken van besmette muggen. Kleine larfjes komen in het bloed terecht die zich vervolgens gaan nestelen in het hart.

Leishmaniose
Leishmaniose wordt overgedragen door zandvliegjes. Het kan soms maanden tot jaren duren voor deze ziekte tot verschijnselen leidt.

Om ervoor te zorgen dat uw huisdier ook weer helemaal gezond mee naar huis kan moet je zorgen voor juiste preventie.

Behandeling

Hieronder vind u een schema en een kaart met de risicogebieden. Het is belangrijk om het schema te volgen na aanleiding van de kaart.

Witte gebied

Rode risicogebied

Kaart risicogebieden

010-4526695 WhatsApp Online afspraak