• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Blog van Sonja, paraveterinair en honden-trimster

Gepubliceerd op: 26-08-2018

01-07-2018 Na een aantal jaar als paraveterinair gewerkt te hebben, ben ik naast mijn werk de opleiding tot (honden)trimster gaan volgen. Vijf dagen werken als paraveterinair in de kliniek en op de zaterdag stage lopen in een trimsalon.

Na alle 4 (1 theorie-examen en 3 praktijkexamens) behaald te hebben had ik mijn diploma op zak. Er zijn 3 praktijkexamens omdat er 3 technieken zijn: plukken, effileren en knippen van de vacht. Elk ras vraagt om 1 of meerder van deze technieken. Ik had dan wel mijn diploma, maar hoe nu verder?

Ik wilde wel blijven werken in de kliniek en zomaar een trimsalon openen is ook zo wat. Elke keer als er een vraag was over vachtverzorging op het spreekuur, verwees de dierenarts door naar mij. Er waren genoeg eigenaren die het wel aandurfde om een nog redelijk onervaren trimster hun hond te laten trimmen. Maar waar ga je de hond dan trimmen? Ik had geen eigen trimsalon en de praktijk had geen kamer over waar ik de honden kon trimmen. Dan maar bij de mensen thuis. Dit beviel de klanten als zowel mij wel. Door mond op mond reclame kreeg ik ook klanten van buiten de praktijk. En zo is het balletje gaan rollen.

Aan beide banen beleefde ik veel plezier, ik wilde deze blijven combineren: dat is wat ik wilde. Ik wilde geen full-time trimster worden aangezien dit best een zwaar beroep is voor je handen en rug.

Zo kan ik mijn ervaring in beide beroepen gebruiken om mensen te adviseren.

Er worden ook katten aangeboden in de kliniek om te trimmen en dan voornamelijk de langharigen. Al wen je ze van jongs af aan om te kammen, er zitten toch altijd een aantal eigenheimers tussen die zich niet goed laten kammen. Het wordt dan ook steeds onaangenamer voor de kat omdat de klitten zeer gaat doen. Ook oude (kortharige) katten kunnen zich niet altijd meer goed verzorgen waardoor er klitten ontstaan. Dan is het tijd om een afspraak te maken bij de dierenarts om de kat onder lichte sedatie te laten scheren. Ook dit doe ik op de praktijk met plezier.

Dus mocht u een vraag hebben over de vachtverzorging van uw hond of kat, beantwoord ik deze met plezier.

010-4526695 WhatsApp Online afspraak